Оптимизиране на шаблона на сайт | SEO-WEB UNIVERSITY SEO Оптимизация търсачки SEO техники настройки на сайт | Facebook | Търсачка №2 | Скрийншот | ScreenShotStudio | Los Angeles | Adidas | Автоавангард | Топ Авто | Кредит Кар | Отслабване | Дънкова мода | Холивуд | RegistryBooster | Bomi Auto | Баня-Банско | Мегафон блог

Оптимизиране на шаблона на сайт

От гледна точка на съвременните тенденции за уеб дизайн на сайт, в момента има приблизително два метода за оформление на популярна страница: вложени таблици и CSS-базирано оформление.

Таблици за дизайн на сайт
Използването на таблици за оформление на уеб страници е популярен начин сред уеб дизайнерите, поради способността им за определяне на позицията на текст и изображения на определени места на дадена страница, подобно на вестник. По-бързите браузър правят HTML таблици изключително атрактивни и популярни. Въпреки, че употребата на таблици често води до злоупотреби с кодове за съдържанието този метод все още се използва. Размера на съдържанието обаче е един капан, защото при промяна на страницата това би могло да доведе уеб дизайнера до психически стрес, поради обема на извършената работа.

CSS шаблони на сайт
В края на 90-те, W3C въвежда Cascading Style Sheets (CSS), които позволява на способността за прилагане на стилове към HTML документи. Тъй като браузърите бързо започнаха да се интегрират в CSS поддръжката, уеб дизайнерите започнаха да го използват, за да се прилага прост стил за обработване на HTML, като промяна на шрифтовете, цвят и изображения.

Оказва се, че използването на таблици е остарял вече метод, и затова желателно е уебмастерите сериозно да обърнат внимание на CSS. Ето и някои от недостатъците на работата с таблици.

- Първо таблиците се кодират (изработват) бавно и съответно се коригират бавно, защото трябва да се преработва целия проект ред по ред.
- Извършването на промени в тези сайтове изисква повече усилия и време, в сравнение с актуализирането на CSS кодирани сайтове.
- Оказва се, че това е изключително трудно (и скъпо), за да се поддържа визуален ефект и последователност на целия сайт.
- Хората с увреждания и тези посетители, които използват мобилни телефони и персонални цифрови технологии за интернет достъп не могат да виждат страниците правилно, така както изглеждат на монитора на РС-то.

В заключение:
Всички съвременни браузъри поддържат CSS за контролиране на оформлението на страници, въпреки че понякога е нужно да се прилагат малко CSS хакове, но според мен в период от 1-2 години тази технология ще се усъвършенства и всичко ще бъде наред. Аз лично много одобрявам тази CSS контрола, въпреки че изпитвам известни затруднения все още в процеса на работа, но с всеки изминал ден се убеждавам колко добри приложения предлага за уебмастерите.

Какво прави тази технология толкова добра?
CSS метода на оформление има важно предимство от гледна точка на Оптимизация на сайтове за търсачки. Обикновено тя дава големи възможности за оформление на уеб-страниците, а това е важно, защото например можете да поставите съдържание на сайта си преди всички навигационни кодове. Техниката е също много подходяща за блогърите, защото дава повече възможност за различни промени в дизайна, способни да се конкурират с професионалните сайтове. Най-голямото предимство е, че CSS технологията позволява да се прилагат умело важни текстове в горната част на интернет страници, което допринася за по-добро Популяризиране на сайт. Тъй като блогването е любимата ми дейност и лично съм се сблъсквал с проблеми при оформления и работа с шаблони съм предвидил на страниците на този мой блог специална категория CSS Съвети и трикове за блогъри (CSS Tips and Tricks for Blogger) , в която да предам познания си на начинаещие блогъри.


CSS ви помага да се намали размера на файловете на страниците, и потребителите вече няма да се налага да изтеглят обемни данни за всяка страница, която посещават. Стиловете на показване на страниците се контролират с кеширане от браузърите.

Други причини в полза на CSS са:
- Всички страници използват един и същ документ CSS за тяхното разположение, форматиране и контрол.
- Можете да използвате CSS за да прилагате разни изобретателни приложения за по-добро Оптимизиране на отделни страници в сайта
- Позволява добре да се организира сайта и лесно да се поддържа.


За да обобщим:
Използванео на DIV елементи и CSS вместо таблици, ще ви помагне да намалите размера на файловете, да организирате вашия сайт по-добре и лесно да го поддържате. Този метод прави вашия сайт по-използваем, и по лесно пригодим за оптимизиране.

На този етап от Интернет развитие и маркетинг единствения недостатък за пълното прилагане на CSS е еднствено неосъвършенстваните все още браузъри, но решението на този проблем е въпрос на кратък период от време.

Кои са недостатъците за работа с CSS за уеб мастерите?
Стиловете CSS навлязоха съвсем скоро като приложение за изработване на сайт, и естествено всяка нова технология ими своите претенции и трудности. По-старите уеб мастери са се обучавали за работа с таблици и прехода към новата техника съответно е свързан с ивестни затруднения. Споделям, че същото се случва и при мен, но като разгледах подробно функцийте на CSS, наистина се убедих, че приложението е много практично, и особено полезно за Оптимизация на Blogger блогове, освен статични сайтове. На мен лично ми се налага да отделям допълнително време за да усъвършенствам познанията си, но основите на CSS (CSS Basics) се научават един път в практиката на уеб мастера. Със сигурност мога да твърдя, че вече няма да се върна към старата техника - кодиране на таблици за сайт, т.е. употребата им си остава, но вече не преобладава.

Единственото общо между табличния метод и CSS е, че и в двата случая трябва да се обръща внимание при оптимизиране на страниците на сайт за робота на търсачките. Както съм споменавал по-рано в друга моя статия (Роботизирани търсачки), паяка на търсачката пропълзява през целия код, и индексира съдържанието. Всичко зависи от съдържанието и разположението на ключовите думи. Даже бих казал, че при работата с таблици на уеб страница, ботовете на търсачките може дори да не успеят да достигнат дъното на табличния код, а както уточнихме полезно е да се поставят част от ключовите думи в дъното на текста.

Виж още:

Първия Български Бутон за споделяне

0 коментара:

Вашият коментар ще бъде премахнат, ако в него има включени активни хипер връзки. Моля проявявайте здрав разум и колегиалност! Не публикувайте обидни думи и изрази, което е признак на ниска култура. Авторът Ви благодари за разбирането!
Приятни минути на страниците на SEO-WEB UNIVERSITY